قصه تکراری آب‌گرفتگی معابر شهری

نویسنده مطلب
این محتوا چه جامعه هدفی را دنبال می کند؟
ملی
در این مطلب در مورد چه سازمان هایی صحبت شده است؟

سجاد حیدری فرد: بارش چندساعته باران در هفته گذشته و آب‌گرفتگی بسياري از خیابان‌ها و معابر شهری رفت‌وآمد مردم را با كندي و مشكلاتي مواجه کرد.  آب‌گرفتگی معابر از جمله مشكلاتي است كه هر ساله شهروندان سیرجانی از آن گلايه دارند، اين معضل مختص به فصل خاصی نیست و هر زمانی که بارندگی می‌شود، این مشکل به وجود می‌آید.  اگر چه اقداماتي از جمله کانال هدایت آب‌های سطحی در نقاط مختلف شهر از سوي  شهرداري براي رفع آن انجام شده است؛ اما به نظر می‌رسد حتی در معابر تازه نوسازی شده به علت نبود نظارت مهندسی و عدم شیب بندی مناسب مشکل آب‌گرفتگی در معابر به وجود آمده است.

دریاچه آب  در معابر اصلی

بلوار دکتر صادقی، خیابان نصیری و مالک اشتر  به عنوان يكي از مسيرهاي اصلي شهر در اين مدت دچار آب‌گرفتگی شديد و به دریاچه‌ای نسبتاً بزرگ تبديل شد که خیلی از شهروندان نمی‌توانستند از خیابان عبور کنند. شیب بندی خیابان‌های سیرجان به صورت شرقی و غربی است و طبق روال همیشه پروژه فاضلاب و حفاری‌های آن در مواقع بارندگی مشکلاتی را ایجاد می‌کند که حفاری‌های اجرای پروژه فاضلاب در حاشیه بلوار شاهد بود، باعث ایجاد مشکلاتی در خیابان‌های منتهی به بلوار شده بود. کوچه‌ها و معابر بافت قدیم مثل پشت بازار هم از مناطق حساس شهر است كه در مواقع بارندگي دچار آب‌گرفتگی می‌شود و با توجه کم‌عرض بودن اين معابر و خشتي و گلي بودن بناهاي آن، نيازمند توجه ويژه دست‌اندرکاران امور است.

مورد بیش‌تر به چشم می‌آمد ایجاد کانال هدایت آب‌های سطحی که مسیر آن‌ها باز نبود و آب‌های جاری در آن‌ها به دلیل بسته بودن پل‌های تقاطع‌ها به وسط خیابان هدایت می‌شد، نمونه آن خیابان غفاری که به‌تازگی کانال‌های هدایت آب‌های سطحی در آن ایجاد شده است.

 

کارهای عمران شهری فرمالیته است

موسوی یکی از شهروندان در این باره بیان کرد: این میزان از بی‌مسئولیتی مدیران شهری برای بهبود زیرساخت‌های شهر غیرقابل‌تحمل است . وی در ادامه افزود: وضعیت به‌قدری اسفناک است که شما در نظر بگیرید من برای عبور از بلوار صادقی از چهارراه 17 شهریور تا تأمین اجتماعی می‌بایست بروم تا بتوانم از عرض بلوار عبور کنم و مجبور شدم از وسط آب‌ها بروم و شما در نظر بگیرید اگر فردی سالمند در چنین شرایطی گیر کند باید چکار کند؟ زشت نسیت برای اینکه خانه‌اش آن طرف خیابان است التماس کند یک ماشین بایستد و آن را تا آن طرف ببرد که کم‌تر از 30 متر است؟ یا خدای ناکرده در این شرایط بلغزد و روی آسفالت زمین بخورد دچار حادثه شود چه کسی پاسخگو است؟ شهرداری و شورا کار درست انجام دهند کارهای عمران شهری فرمالیته است.

سهل‌انگاری مسئولان شهری

مجید حسینی یکی دیگر از شهروندان در این رابطه نیز گفت: مشخص نیست سرنوشت اعتباراتی که به شهرستان تزریق می‌شود، چطور هزینه می‌شود که مسئولان شهری با توجه به اینکه تمام خیابان‌ها را برای آب‌های سطحی جدول‌گذاری می‌کنند، باز مشکلات این شکلی ایجاد می‌کند. او ادامه داد: سهل‌انگاری در بهبود وضعیت شهری به‌قدری است که امروز خود مسئولان نیز در ارائه چاره برای بهبود شرایط به مشکل برخوردند و اکثر کارهای آن‌ها دوباره‌کاری است و در این چند سال با توجه به حجم آسفالتی که ریخته شده است باز اکثر معابر و همان معابر  مشکل آسفالت و شیب بندی دارند. 

 

آب‌گرفتگی 80 درصد معابر اصلی تا پایان آبان برطرف می‌شود

رضا سروش نیا، شهردار سیرجان در خصوص آب‌گرفتگی معابر که برای شهروندان مشکلاتی را ایجاد کرده بود گفت: در قراردادهای که در حال حاضر داریم برنامه این است که تا پایان آبان ماه، 80 درصد معابر اصلی آب‌گرفتگی نداشته باشند و مشاور در حال بررسی و انجام کار هستیم،  به‌جز خیابان‌هایی که در طرح فاضلاب شهری  توسط پیمانکار حفاری می‌کند.

او در پاسخ به این سؤال که چرا برای حل مشکل آب‌گرفتگی  معابر اصلی اقدامی صورت نگرفته است، افزود: برای هدایت آب‌های سطحی در چند سال اخیر کارهای زیادی صورت پذیرفته و بله همان‌طور که بیان کردم در تمامی معابری که مشکل آب‌گرفتگی دارند، برنامه‌ریزی‌شده و برای رفع مشکل آن اقدام می‌شود، از جمله معابر اصلی مثل؛ بلوار دکتر صادقی و شهید نصیری تا پارک 17 شهریور قرارداد بسته‌شده و پیمانکار به‌زودی شروع به کار می‌کند.

سروش نیا در خصوص اینکه برخی معابر تازه نوسازی شده شیب بندی مناسب ندارند، اضافه کرد: در  معابری که به‌تازگی زیرسازی آن‌ها انجام شده، خیلی کم پیش‌آمده که از سوی کارشناسان اشتباهی صورت گرفته  و شیب بندی مناسب و استاندارد برای معبر ایجاد نشده باشد، مگر اینکه راه مسیر آب توسط ساخت سازها و... بسته‌شده باشد. نمونه آن خیابان ولیعصر که در بارندگی چند روز گذشته باعث آب‌گرفتگی شده بود، پس از بررسی شهروندانی که ساختمان‌سازی داشتند، مسیر جداول را بسته بودند که آب بر روی خیابان جاری شده بود. همچنین استفاده از تونل‌ها و خاک‌ریزها غیر اصولی در مسیر درب منزل و محل کسب خود ایجاد می کنند که بارها تذکر دادیم که از پل ها فلزی  که مسیر آب را نمی بندند استفاده کنند و  از طرفی برای جلوی منازل خواستیم که لوله گذاری کنند سپس با سیمان یا قیر آن را بپوشانند، تا مسیر آب روی معابر بسته نشود.

 

 

Comments

افزودن نظر

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

+افزودن نظر

آخرین نظریات